П`ятниця, 26.04.2024
emblema
Еколого-природничий ліцей №116 міста Києва
Меню сайту
Баннери
















Головна » 2020 » Лютий » 14 » 14.02.20 Вікторина «У світі мистецтва» та книжкова виставка «Миттєвості кохання» у рамках проекту “Молодіжна вітальня “Живе спілкування”
13:00
14.02.20 Вікторина «У світі мистецтва» та книжкова виставка «Миттєвості кохання» у рамках проекту “Молодіжна вітальня “Живе спілкування”

В рамках проєкту “Молодіжна вітальня “Живе спілкування”, запровадженого на базі відділу мистецтв Державної бібліотеки України для юнацтва 14 лютого 2020 року до бібліотеки завітали учні 10-Б класу Еколого-природничого ліцею № 116 міста Києва.

Програма Вітальні спрямована на задоволення духовних та освітніх потреб молоді через ознайомлення відвідувачів бібліотеки із культурною спадщиною та загальнонаціональним надбанням світової літератури, популяризації книги, формування естетичного смаку, виявлення талантів та творчих здібностей, організацію пізнавальних, інформаційних та творчих годин, зустріч з цікавими особистостями.

Старшокласникам була запропонована вікторина «У світі мистецтва», яка складалася з 18 запитань з образотворчого мистецтва, архітектури, музики, кіномистецтва, хореографії та театрального мистецтва. Талановита молодь 10-Б класу взяла активну участь у вікторині та показала свою обізнаність. Були визначені троє переможців, які нагороджені призами.

Співробітники відділу мистецтв ознайомили учнів з книжковою виставкою «Миттєвості кохання», на якій презентувалися альбоми майстрів світового мистецтва таких, що відображають почуття любові та людських стосунків. Молодь ознайомилась з репродукціями всесвітньо відомих картин «Поцілунок» Густва Клімта, «Танок у Буживалі» Пьера Огюста Ренуара, «Прогулянка» Марка Шагала, «Венера та Адоніс» Абрахама Янсенса, фото скульптури Огюста Родена «Вічна весна» та інші.

На завершення юнаки та дівчата завітали до виставкової зали відділу та оглянули експозицію робіт учасників художньої студії «Голосіївська палітра» та студентства факультету ветеринарної медицини Національного університету біоресурсів і природокористування України «Голосіївський бестіарій». Роботи, представлені на експозиції, викликали жвавий інтерес та обговорення старшокласників, надихнули на ідею створення персональних виставок власних робіт.

На завершення зустрічі представники відділу мистецтв ДБУ для юнацтва розповіли про діяльність проекту «Art camp або творчий розвиток особистості» та представили інші тематичні заходи Молодіжної вітальні “Живе спілкування”: воркшоп з акторської майстерності, літературний квартирник, фестиваль юнацької книги. Також всіх охочих запросили відвідати персональну виставку творів талановитої української художниці вірменського походження «Вірменське серце з українською душею», яка буде експонуватися з 5 березня по 5 квітня 2020 року у виставковій залі відділу мистецтв Державної бібліотеки України для юнацтва.

Співробітники відділу мистецтв ДБУ для юнацтва вдячні за співпрацю та підтримку ідеї заходу класному керівнику 10-Б класу Гришко Юрію Юрійовичу.

Матеріал підготувала завідувачка відділу мистецтв Венідиктова Анна Вікторівна.

Переглядів: 369 | Додав: Osiris_Dometeph | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Лютий 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Статистика

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz