Субота, 27.04.2024
emblema
Еколого-природничий ліцей №116 міста Києва
Меню сайту
Баннери
















Головна » 2019 » Жовтень » 30 » 30.10.2019 День методичних об’єднань в ліцеї
10:00
30.10.2019 День методичних об’єднань в ліцеї

Методичне об’єднання – важлива форма підвищення фахової майстерності вчителя. Основна роль учителя сьогодні – не лише дати певну суму знань учневі, а й навчити його вчитися, самостійно здобувати знання, застосовувати їх на практиці, тобто формувати компетентності як загальну здатність, що базується на певному досвіді та цінностях особистості. Тому сучасність ставить високі вимоги до професійності вчителя, який повинен бути готовим до змін, відкритим до новацій, стати творцем, дослідником, експериментатором.

На формування якісно нового педагога налаштована вся система роботи методичних об’єднань, яка спонукає кожного вчителя до підвищення свого фахового рівня; сприяє взаємному збагаченню членів педагогічного колективу педагогічними знахідками; дає змогу молодим учителям вчитися педагогічної майстерності у старших і досвідченіших колег; забезпечує підтримання в педагогічному колективі духу творчості, прагнення до пошуку.

Учителі методичного об’єднанням природничо-математичного циклу під керівництвом Жерносєкової Тетяни Валеріївни провели засідання круглого столу на тему: «Модернізація освітнього процесу шляхом впровадження сучасних інноваційних технологій», під час якого розглянули головні засади та особливості інновацій відповідно нового Закону України «Про освіту», охарактеризували шляхи впровадження інноваційних технологій навчання, розширили знання вчителів про інноваційні методи та форми навчання.

Учителі методичного об’єднання суспільно-гуманітарного циклу під керівництвом Воронкової Людмили Олександрівни провели семінар-практикум на тему: «Аналіз сучасних освітніх технологій навчання та перспективність їх впровадження в освітній процес», на якому прослухали доповідь «Використання інноваційних технологій в освітньому процесі як необхідна передумова творчого росту учителя й розвитку здібностей учнів» (виступ заступника директора); обмінялися думками з тем: «Активізація пізнавальної діяльності учнів на уроках української мови та літератури на основі впровадження інноваційних технологій (учитель української мови та літератури), «Інтерактивні методи навчання на уроках музичного мистецтва  як засіб активізації комунікативної компетенції (учитель музики), «Сучасні інноваційні технології як найбільш ефективні засоби формування життєвих компетентностей учнів на уроках англійської мови (учитель англійської мови).

На методичному об’єднанні класних керівників під керівництвом Гармаш Антоніни Іванівни розглянуто питання: «Взаємодія класного керівника і батьків» (виступ заступника директора), «Психологічні прийоми для зняття напруги у дітей. Арт-терапія» (майстерня практичного психолога), проведено консультації з питань роботи з учнями, схильними до правопорушень.

Під час заходів панувала доброзичлива, толерантна, дружня атмосфера.

Переглядів: 263 | Додав: Osiris_Dometeph | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Жовтень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Статистика

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz