22.11.2016 На кафедрі технології зберігання, переробки та стандартизації продукції рослинництва ім. проф. Б.В. Лесика в НУБіП України
Учні 9 класу ліцею побували на кафедрі технології зберігання, переробки та стандартизації продукції рослинництва ім. проф. Б.В. Лесика та в навчально-виробничих лабораторіях переробки продукції рослинництва та плодів і овочів агробіологічного факультету НУБіПУ. Завідувач кафедри Григорій Іванович Подпрятов ознайомив ліцеїстів з особливостями її роботи, можливостями в ході навчального процесу. У лабораторії переробки продукції рослинництва учні спостерігали за процесом виготовлення та випікання пиріжків. Долучилися до цієї справи самі і скуштувати свій власний витвір. Пиріжків з капустою і яблучним повидлом були дуже смачні.
У лабораторії переробки плодів і овочів учні дізналися про процес соління огірків та капусти. До речі, капусту та іншу городину співробітники кафедри вирощують самі і закуповують у Великій Снітинці, а от повидло варять з яблук кафедрального саду.
Допомагали зрозуміти учням важливість процесу виготовлення органічних продуктів майстер виробничого навчання Валентина Новік та завідувач лабораторії Леся Яблонська.
Ліцеїсти отримали задоволення від приємного спілкування з майстрами своєї справи – співробітниками кафедри.
Адміністрація ліцею висловлює подяку декаду агробіологічного факультету Забалуєву Віктору Олексійовичу та завідувачу кафедри за організацію заходу.